Ben jij één van de mensen die ‘gezond eten’ toch weer een prioriteit wil maken dit jaar? Laat je dan hier op het goede adres zijn! Ook voor mij is het nieuwe jaar weer een goede reminder om elke dag bewust na te denken over mijn eetpatroon en -gewoontes. Deze noedelsoep past in ieder geval zeker in mijn gezonde levensstijl, dus ik ga er vanuit in die van jou ook!
Thaise noedelsoep – maak jouw variant
Oosters eten smaakt me altijd enorm. Deze noedelsoep heeft veel Oosterse smaken, maar het gemak van een echt Kokerellen recept. Ideaal, toch?! Ik maakte dit recept zonder vis of vlees (Mr. Kokerellen eet het niet), maar ik ben er zeker van dat een stukje kip, rund of zelfs een stukje zalm hier heerlijk in zou smaken. Bak je vlees dan eerst even aan in de pan, schep het er terug uit en ga dan door met het recept. Voeg het vlees terug toe samen met de noedels om het te laten doorwarmen.
Wat de groentes betreft voor deze Thaise noedelsoep, kan je helemaal je eigen keuzes maken. Ik hou het op extra gemakkelijk; ik gebruik namelijk voor deze soep altijd een zak kant-en-klare wokgroentes. Hierin zit kool, paprika, rode ui en een gezonde dosis fijngesneden rode peper. De perfecte smaken combinatie voor deze soep.
Wil je deze soep liever glutenvrij maken? Vervang de klassieke eiernoedels dan door sobanoedels (op basis van boekweit) of door rijstnoedels. Beide zullen heerlijk zijn van smaak zonder de nodige buikpijn. ;)
Ingrediënten
- 1 stuk gember ter grootte van een duim
- 800 g Thaise gesneden wokgroenten ik had een mix van prei, rode ui, paprika rode peper
- 1 el miso pasta
- 2 bouillonblokjes
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 125 g eiernoedels
- 1 limoen meer als je fan bent van limoen
Instructies
- Schil de gember en rasp of snij zo fijn mogelijk.
- Zet een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de gember aan in een beetje olijfolie. Bak je kip of een andere vleessoort? Doe dit dan nu en bak rondom bruin.
- Voeg na 1 minuut de wokgroenten toe en roerbak voor 2-3 minuten.
- Voeg de miso pasta toe en roer goed om.
- Voeg dan de bouillonblokjes toe, samen met het blik kokosmelk. Vul het blik nog drie keer met water (kokend om sneller klaar te zijn) en breng de soep aan de kook.
- Laat 10 minuutjes koken en voeg dan de noedels toe en kook volgens de instructies. Wordt er door de noedels te veel water opgenomen? Doe er dan nog wat extra water bij.
- Snij de limoen door midden en pers het sap uit de bij de soep. Proef even en kruid indien nodig met peper, zout en eventueel sojasaus.
- Serveer de soep meteen, eventueel met een limoenschrijfje, wat sesamzaadjes of geroosterde uitjes erbovenop.
Smakelijk!
Dol op maaltijdsoep in de wintermaanden? Deze vullende linzensoep, maaltijdsoep met tortellini of deze Thaise pompoensoep kunnen je dan ook zeker bekoren!
Weer een toppertje !
Zalig recept! Gaat ook met gele curry als je geen miso vindt
Jaaaaa, thanks! Zo easy, lekker en je kunt er varianten mee maken… Me happy!