Soep smaakt mij altijd. Ik ben een echt soepmens, ik zou het elke dag kunnen eten! Maar natuurlijk niet elke dag dezelfde saaie groentensoep. Oké, misschien als er balletjes in zitten. Als echte soepeter heb ik al heel wat soepen uitgetest. Soep is alvast een van de gemakkelijkste gerechten om te maken, maar het is toch een uitdaging om niet in routine te vervallen. Laat ik je vertellen, deze Thaise pompoensoep is alles behalve routine!
Pompoensoep reken ik sowieso al bij de top drie van favoriete soepen. Heerlijk smeuïg, creamy en een tikkeltje zoet. Deze Thaise pompoensoep combineert die zachte, herfstige smaak met een tikje pikant en veel kruidigheid. Iets minder leuk vind ik het snijden van een pompoen. De stukken vliegen door de keuken terwijl ik met heel mijn gewicht boven het mes in de pompoen hang. Gelukkig heb ik een methode gevonden die haast geen enkele snijkunst vraagt! Kijk hiervoor zeker eens op mijn How-to: pompoen roosteren.
Thaise pompoensoep met maar 3 ingrediënten?
Over naar het recept voor deze overheerlijke Thaise pompoensoep! Zoals jullie ondertussen van mij gewend zijn, heb je maar een handvol ingrediënten nodig en is dit receptje zo klaar. Ik gebruikte in deze versie milde rode currypasta (om mijn vriend toch niet te veel van zijn sokken te blazen), maar je kan zo pikant gaan als je zelf wil. De toevoeging van de kokosmelk zorgt er dan weer voor dat de soep proeft alsof ze voor de helft uit room bestaat, heerlijk zacht maar toch gezond!
Dit is zoals altijd een basis-recept waar je opnieuw je eigen gang mee kan gaan. Ik voegde bijvoorbeeld al eens stukjes kip en ringetjes lente-ui toe aan de soep, om het meer een complete maaltijd te maken. Laat me weten wat jij nog aan deze soep zou toevoegen of zou aanpassen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie!
Ingrediënten
- 1 pompoen de mijne was ongeveer 3kg
- 2 eetlepels rode Thaise currypasta
- 1 blik kokosmelk
Instructies
Met rauwe pompoen
- Snij je pompoen in gelijke stukken* en doe ze in een grote soeppot samen met wat olie. Omdat je de pompoen kookt, kan het lekker zijn om op voorhand een uitje te stoven in de pot voor een betere basis aan smaak.
- Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee (al roerend als je pot niet helemaal vol zit).
- Vul de soeppot tot net boven de pompoen met kokend water, alle stukjes moeten net onder staan.
- Laat de soep pruttelen op een klein vuur tot de stukjes volledig gaar zijn. Prik er met een vork in voor de ultieme gaarheidstest.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Met gegrilde pompoen
- Schep de pompoen met een lepel uit de schil of snijdt in grove stukken*. Doe ze in een grote pot met wat olie.
- Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten.
- Vul de pot met water tot net alle pompoen onder staat.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Smakelijk! Kijk voor meer soepinspiratie zeker eens op de overzichtpagina soep.
Hey Ellen. Ik ben een leek in currypasta. De enige die ik ooit gebruikt heb (en nu ook in de kast staat voor een recept) is tikka masala pasta. Zou dit voor deze soep kunnen, denk je?
Hoi Debby,
Dat zou ik niet meteen gebruiken. Ik zou eerder gaan voor rode curry pasta, gele of groene curry pasta. Die kruidenmixen zijn Thais terwijl de Tikka Massala Indiaas is en dus een helemaal andere kruidenmix bevat. :)
Veel succes!
Groetjes,
Ellen
Dan probeer ik het met andere currypasta. Bedankt!
Ik ben deze Thaise pompoensoep aan het maken ( wel voor morgen te eten). Moet er bij de soep geen zout en peper toegevoegd?
Dag Patsy,
Dat is altijd naar eigen smaak! Dankzij de curry pasta (zit al zout in meestal) en de bouillon die ook zout bevat vind ik het vaak voldoende. Maar uiteraard proeven en aanpassen naar wens.
Groetjes,
Ellen
Kokosmelk in soep doen is een superleuk ideetje om ze smeeuig te maken!
Dankjewel Kathleen! ;) Laat weten of ze lekker was!
Ik heb direct pompoen op mijn winkellijstje gezet, dit is echt de lekkerste soep ooit!