Summer, is that you? Het weer dan mag nog afwisselend zijn, de aardbeitjes zijn volop in seizoen dus daar ga ik maar al te graag mee aan de slag. Jullie duidelijk ook, want de reacties stroomden binnen voor het recept van deze tiramisu met aardbeien.
De klassieke tiramisu kent iedereen wel: mascarpone, room, boudoirs, likeur (of koffie) en cacao. Ik gebruik een aantal key elementen voor dit recept voor tiramisu met aardbeien, zoals de mascarpone en boudoirs maar combineer ze met een aantal andere zomerse smaken die samen een lichtere variant van de klassieker maken zonder ook maar iets te moeten inboeten aan smaak!
Tiramisu met aardbeien, maar dan wat lichter
Voor de vulling houden we het eenvoudig. We behouden de smaak van de mascarpone, maar ik kies er voor om een deel te vervangen (ook in plaats van de room) door de lichtere Griekse Yoghurt van Dilea – de mascarpone trouwens ook – die lactosevrij is zonder aan smaak in te boeten! Tipje dus voor als je gezinsleden of vrienden hebt die geen lactose mogen. Samen met wat poedersuiker vormt dit de romige tussenlaag. Kies zelf hoeveel mascarpone en hoeveel Griekse yoghurt je wil gebruiken in dit recept afhankelijk van hoe licht je dit dessert wil maken!
De boudoirs dippen we deze keer niet in alcohol, maar hier heb je twee opties. Ga full on strawberry door ze te dippen in een mengeling van aardbeienconfituur aangelengd met water, of ga voor een eenvoudigere versie door ze gewoon in melk te soppen voor deze tiramisu met aardbeien. Voor de confituur kan ik je sterk aanbevelen om je eigen variant te maken (die je dan al dan niet suikervrij maakt), maar uiteraard kan je ook een kant-en-klare versie uit de supermarkt gebruiken.
Ik werk deze tiramisu met aardbeien af gewoon met nog meer aardbeien. Zij zijn gewoon de lekkerste decoratie, toch? Maar laat je creativiteit gerust de vrije loop gaan. Vergeet me niet een fototje te sturen van jullie kunstwerken! :)
Ingrediƫnten
- 2 grote eetlepels aardbeienconfituur
- 50 ml water
- 190 gram Dilea Griekse yoghurt*
- 100 gram Dilea mascarpone
- 35 gram bloemsuiker
- 100 gram lange vingers
- 250 gram verse aardbeien
Instructies
- Zet de aardbeienconfituur 30 seconden in de microgolfoven zodat die wat opwarmt en meer lopend wordt. Meng met het water.
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt met de mascarpone en suiker met een garde tot een luchtige en egale massa.
- Snij de aardbeien in dunne schijfjes.
- Dip de lange vingers in het confituur mengsel en leg op de bodem van je schaal. Bedek de hele bodem met lange vingers.
- Schep daarop de helft Griekse yoghurt mengsel. Strijk glad.
- Verdeel er dan de gesneden aardbeien over tot heel de schaal bedekt is. Herhaal dan terug alle stappen tot de ingrediƫnten op zijn.
- Werk bovenop af met aardbeien.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven, idealiter een nachtje.
Dit recept voor plaattaart met verse kaas kwam tot stand in samenwerking met Dilea. Voor meer informatie over betaalde opdrachten, lees mijn volledige disclaimer.
Super makkelijk te maken, lekker en luchtig! Ideaal voor een zomerse 1 september met 32 graden š„µ
Yep, komt hier dit weekend op het menu!
Voor een tiramisu week ik boudoirs in appelsiensap, ook lekker ?