Ho Ho Ho! Merry Christmas! Hopelijk hebben jullie er al een zalige kerst op zitten vol lekker eten en gezellig samen zijn met familie en vrienden. Ik heb de laatste dagen alvast heel erg genoten! En terwijl voor velen de kerstfeestjes nog aan de gang zijn, kijken we hier vandaag al weer naar de volgende gelegenheid om onze toeters en bellen boven te halen. Over een weekje is het namelijk al weer Oudjaar en ook dat vraagt natuurlijk om een aantal spetterende hapjes en drankjes. Deze tiramisu mousse mag dan ook niet ontbreken!
Ik hou van tiramisu. Zo lang ik me kan herinneren maken we dit thuis al voor menig familiefeest. Een grote schaal, lekker veel lange vingers en vooral de gesmolten chocolade die we bij de mascarpone mengen. Ik moet dat recept eigenlijk ook eens met jullie delen! :) Het was dus zeker een topper, maar ook wel een zwaar gerechtje zodat je nadien meteen in de zetel wilde duiken. Met nieuwjaar dus niet zo geschikt als je het vuurwerk nog wil halen! Daarom koos ik voor deze mini dessertjes (je kan ze bijvoorbeeld in shotglaasjes presenteren) met tiramisumousse. Door opgeklopt eiwit en slagroom wordt het een heerlijk luchtig geheel. You will love it!
Belangrijk voor een goede tiramisu is uiteraard lekkere koffie! Kies een koffie die je graag drinkt en zet hem eventueel wat straffer als je een echte koffielover bent. Ik maakte mijn koffie met deze Krups Dolce Gusto Movenza. Het is niet alleen een prachtig toestel, maar ik vind het fascinerend om naar te kijken als de koffie in een glas gegoten wordt. Naast koffie kan je in dit recept ook drank toevoegen. Amaretto, Gran Marnier, Rum, het kan allemaal! Hij is lekker zonder, maar als je je gasten dat tikkeltje meer aangeschoten wil kan je dat dus zeker toevoegen. :D
Ingrediƫnten
- 250 g mascarpone
- 100 ml koffie afgekoeld
- 100 ml room
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 6 lange vingers
- chocolade voor afwerking
Instructies
- Scheid de eieren en klop het eiwit los met een elektrische mixer. Doe de suiker er langzaamaan bij en klop tot je stijve eiwitten krijgt.
- Klop in een andere kom de room op tot je hem ondersteboven kan houden.
- Doe de mascarpone met het eigeel en de koffie in een kom en klop los met een klopper.
- Spatel de room onder het mascarpone mengsel en daarna het eiwit. Probeer zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden.
- Verdeel het mengsel over 6 potjes (of 4 grotere) en laat opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.
- Steek in elk van de potjes een lange vinger als afwerking/lepeltje en rasp wat chocolade over de bovenkant.
Smakelijk en fijne feesten!
Super lekker dessertje! Wordt gesmaakt door iedereen en ziet er elegant uit ā¤ļø
Dank je wel voor het recept en je inspiratie!