Caprese (de klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum) doet me dromen van de zomer, dus hoog tijd om één van mijn favoriete boterhambelegjes met jullie te delen! Dat de smaken van de caprese goed samen gaan met de zachte en smeuïge avocado komt waarschijnlijk als geen verrassing. Meer heb je dan ook niet nodig om een heerlijk snelle maaltijd op tafel te toveren.
Ik werk de boterham af met de stroperige balsamico crème. Heb je dit ooit al eens gegeten? Je kent de klassieke balsamico azijn waarschijnlijk wel, maar die is nogal aan de zurige kant (ahja, het is een azijn) dus niet iedereen is er dol op. Deze crème is balsamico azijn die ingedikt is en waar soms ook nog wat suiker aan toegevoegd is. Dit zorgt voor een heerlijk rijke smaak zonder zure nasmaak. Een must have in de keuken als je het mij vraagt en het blijft écht jaren goed.
Ingrediënten
- 2 snedes zuurdesembrood
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella light
- een handjevol verse basilicum
- balsamicocrème
Instructies
- Toast de twee boterhammen in de oven of broodrooster tot ze goudbruin zijn.
- Snij ondertussen de avocado en tomaat en mozzarella in blokjes en doe samen in een kommetje.
- Leg wat blaadjes basilicum op elkaar en snij in dunne reepjes. Doe mee in de kom en meng alles goed door. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de getoaste boterham en werk af met een drizzle balsamicocrème.
Smakelijk!
Lekker en eenvoudig!
Heerlijke ontdekking die balsamicocrème!
Ja hé, maakt het echt af! :)