Yep, je leest het goed! Ik heb de hemel in cheesecakevorm gemaakt. And boooy, is it good! Dit recept voor cheesecake is niet alleen super gemakkelijk te maken, maar bestaat maar uit 5 ingrediƫnten en moet niet eens in de oven.
Ik ontdekte deze cheesecake op het Youtube-kanaal van CupcakeGemma en wist dat ik hem meteen moest uitproberen. Hij is dan ook helemaal Kokerellen-proof. Lekker budget, met maar een paar ingrediƫnten en zoo gemakkelijk om te maken! Wat wil je nog meer van een nagerecht? Ohja, dat het overheerlijk lekker is. Wel, geen probleem!
De cheesecake bestaat uit drie lagen, die allemaal speculaas bevatten. Het ultieme dessert dus! ;) Onderaan heb je een heerlijke krokante bodem van fijngemalen speculaas. Daarbovenop komt een heerlijke gladde massa van speculaaspasta en roomkaas. En om het geheel af te werken, en om het mooi te kunnen presenteren, worden er over de bovenkant nog wat speculaaskruimels gestrooid.
Ik gebruikte de gewone Lotus-speculaas, maar je kan ook boerenspeculaas (of zelfgemaakte) gebruiken. Hou gewoon dezelfde hoeveelheden aan en dat moet prima lukken. Volgens mij zou deze cheesecake ook heerlijk zijn met een bodem van Bastogne-koekjes. Ik weet al wat ik volgende keer ga proberen.. ;)
Ingrediƫnten
- 300 gram speculaasjes
- 75 gram gesmolten boter
- 500 gram roomkaas kamertemperatuur
- 400 gram speculaaspasta
- 60 gram bloemsuiker
Instructies
Voor de bodem:
- Doe 250 gram van de speculaasjes in de blender of in een plastiek zakje en plet ze met een deegrol tot fijn zand.
- Meng de kruimels met Ć©Ć©n eetlepel speculaaspasta en de gesmolten boter.
- Neem een springvorm en bedek de bodem met het speculaasmengsel. Verdeel met je handen en druk alle kruimels goed aan met je handen, een lepel of een glas.
- Zet de bodem even in de diepvriezer of in de koelkast tot je klaar bent met de vulling.
Voor de vulling:
- In een grote kom, meng de overige speculaaspasta met de roomkaas en de bloemsuiker.
- Giet de vulling op de bodem en maak de bovenkant mooi egaal met een spatel.
- Verkruimel de overgebleven speculaasjes tot groffe kruimels en bestrooi de buitenkant van de cheesecake royaal
Ellen heeft helemaal gelijk: heaven in cheesecake-vorm!
Weeral een toprecept, bedankt, Ellen!
Gemakkelijker en lekkerder ga je niet vinden.
Ziet er lekker uit!
Moet de taart nog even opstijven in frigo voor je hem in stukken kan snijden?
Dag Celine,
Als je er slagroom tussen doet best wel! Dan stijft de slagroom goed op zodat je hem gemakkelijker kan aansnijden!
Groetjes,
Ellen
Super lekker en easy peasy dessert! Ik heb 1 taart gemaakt als dessert voor 8 personen bij een etentje met vrienden en we kwamen zeker toe (is redelijk zwaar). De gasten vonden het heel lekker, dus zeker geslaagd wat mij betreft :)