Nog geen beoordelingen

Upside down cake met appel

Appelcake is mijn favoriete cake. Always was, always will be. Ik weet niet waarom, maar de zachte stukjes appel vind ik zoo lekker. Deze appelcake kwam dan ook meteen hoog op mijn wishlist te staan. Het is namelijk een cake met appeltjes in karamelsaus. Soo good! En helemaal niet moeilijk om te maken. We gaan namelijk geen moeilijke karamel maken (hiervoor heb je onder andere een suikerthermometer nodig, maar doen het gewoon lekker ‘Kokerellen-style’. Iedereen kan dit maken & ik beloof je: het resultaat is om van te smullen! Lekker decadent doen? Deze cake gaat prima samen met een bolletje ijs of een toefje slagroom.

tostada's met zwarte bonen

Maar Ellen, waarom heet het een ‘upside down’ cake? Heel simpel. We maken eerst de karamelsaus en gieten die in de bodem van onze bakvorm. Daar leggen we de appeltjes op en bedekken het geheel met het cakebeslag. Dat gaat dan zo de oven in en eens ie klaar is met bakken, draaien we de cake om en hebben we dit prachtig exemplaar. Het is eens wat anders, dus dat moet je gewoon proberen. Toch?! ;)

Upside down cake met appel

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 personen

Ingrediƫnten

Voor de appels in karamel:

  • 2 appels
  • 100 g suiker
  • 75 g boter
  • 3 el water

Voor de cake:

  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 ei
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 kl vanille
  • 250 ml melk

Instructies

Voor de appels:

  • Schil de appels en snij ze in partjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Doe de suiker, boter en water in in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
  • Giet de karamel in de bodem van je cakevorm en verdeel hierover de appelpartjes.

Voor de cake:

  • Verwarm de oven op 180Ā°C.
  • Doe de suiker samen met de boter in een kom en mix met een elektrische mixer tot een luchtig geheel, zo’n twee minuutjes.
  • Voeg dan Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n de eieren toe (het geheel kan wat schiften, dat is geen probleem).
  • Voeg de vanille toe en daarna de helft van de bloem en de helft van de melk. Mix rustig tot alles goed gemengd is. Voeg daarna de tweede helft bloem en melk toe en meng nog een laatste keer goed door.
  • Bak de cake voor 40-45 minuutjes in de oven.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen en draai hem dan uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een taartrooster. Psst: hij is het lekkerst nog een beetje warm!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

tostada's met zwarte bonen

Nog goesting?

rabarbertaartje
Cake & taart
00:35

Rabarbertaartjes

Charlotte met frambozen
Cake & taart
01:25

Charlotte met frambozen

cake met peer
Dessert
01:05

SmeuĆÆge cake met peer & yoghurt

appeltaartje met ijs
Dessert
00:20

Appeltaartjes met ijs

herfstige speculaastaart
Cake & taart
00:45

Herfstige speculaastaart

pompoentaartjes
Cake & taart
00:50

Pompoentaartjes

wortelcake
Dessert
01:15

De allerlekkerste wortelcake met roomkaasfrosting

chocoladetaart
Cake & taart
00:50

Chocoladetaart met 4 ingrediƫnten (glutenvrij)