Als dit vegetarisch worstenbroodje je geen reden geven om een feestje te geven, dan weet ik het ook niet meer! Als ik eerlijk ben: I love a good party. Ik hou ervan om mensen uit te nodigen, gezellig samen aan tafel of in de zetel te zitten en goede gesprekken te voeren (met een glas wijn). Ik ben het type persoon dat ontzettend veel werk steekt in het eten, het decor en alles daarrond. Dan is het nog 10 minuten voor de mensen komen en besef ik ineens dat ik nog in mijn pyjama sta. Niet de meest fancy look voor een feestje. Dat begrijp je wel. :) Herkenbaar?
Als het dan over ‘borrelen’ gaat (ik vind dat zo’n leuk woord), zijn er dan ook een heleboel opties die je kan serveren op je feest. Maar nu de dagen korter worden, de ochtendhumeuren langer, en de regen veelvuldig vloeit, hou ik van warme hapjes. Comfort food in een hapklaar bijtje als je het ware. Dit vegetarisch worstenbroodje is het perfecte warme hapje.
Vegetarisch worstenbroodje zelf maken
Mr. Kokerellen was altijd dol op worstenbroodjes (alles met bladerdeeg eigenlijk), maar sinds zijn veggie-overstap moest hij die steeds links laten liggen. Ideale motivatie dus voor mij om homemade veggie worstenbroodjes variant te bedenken die snel, lekker en gemakkelijk was. En of ze geslaagd zijn! Uitgetest door twee vegetariërs en ze smaakten naar meer! :)
De basis versie smaakt heerlijk, maar wil je er een meer “vlezige” toets aan geven, doe er dan kipkruiden (of andere vleeskruiden) bij. Ik had nog feta liggen, dus deed dat er ook bij en dat gaf soms een heerlijk zout stukje. Het deeg heeft niet dezelfde structuur als een worst. Wil je dat meer laten gelijken? Dan kan je nog wat bloem (of broodkruim) en een eitje toevoegen aan deze veggie worstenbroodjes.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 1 blik witte bonen
- 100 g babyspinazie
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eigeel
Extraatjes:
- 50 g feta optioneel
- 1 el kipkruiden optioneel
- sesamzaadjes wit of zwart
Instructies
- – Verwarm de oven op 200°C.
- – Prik de zoete aardappel met een vork en stoom ze gaar in 8-10 minuten in de microgolf (of bak ze in de oven).
- – Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Doe ze in een kom en pureer ze fijn met een staafmixer of pureestamper samen met de zoete aardappel. Er mogen nog wat stukjes zijn.
- – Hak de spinazie fijn en voeg bij het mengsel. Kruid met peper en zou en eventueel de kipkruiden. Verkruimel er de feta ook onder als je dit gebruikt.
- – Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling over het midden.
- – Vouw de buitenzijde naar het midden zodat je een worst krijgt. Draai de met de samengevouwen kant naar onder snij in 16-20 stukken (kies wat je zelf een goede grootte vindt).
- Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk elk stukje met wat losgeklopt eigeel. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes bovenop. Zet in de oven voor 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Smakelijk!
Nog op zoek naar andere veggie hapjes? Check dan zeker de hapjes recepten pagina hier op Kokerellen.
Ga deze dit weekend eens uittesten! :D De zoete aardappels en witte bonen zijn in de uitverkoop zag ik in het delhaize krantje dus dat is extra mooi meegenomen dan :) Zal laten weten hoe het gegaan is! :P
Aah heel fijn dat te horen! :)
Hoi Ellen
Ik wil dit hapje graag op voorhand maken. Kan ik ze dan best al 10 minuten bakken en vlak voor het serveren verder afbakken?
Groetjes
Jorinde
Hoi hoi!
Awel dat zou goed kunnen werken. Ik heb het welz elf nog niet geprobeerd. Je zou ze ook ongebakken in de koelkast kunnen bewaren en voor het serveren volledig afbakken.
Veeel groetjes,
Ellen
Oké, dan doe ik het zo. Bedankt!