Oh boy, ik heb het goed zitten! De laatste 10 dagen word ik geveld door een zware verkoudheid en de zwangerschap zorgt er voor dat ik precies maar niet beter wil worden. All complaining aside … deze drank helpt me door de dagen van snotteren, rode neuzen en getoeter dus ik deel graag met jullie dit heerlijke & helende receptje voor warme gemberdrank.
Zelf warme gemberdrank maken is kinderspel
Ik dronk voor het eerst warme gemberdrank bij Ć©Ć©n van mijn favoriete tentjes in Antwerpen, Mirlo’s. Ik wist meteen dat ik de drank thuis moest proberen na te maken. Het geeft je een heerlijk warm gevoel van binnen en maakt je neus los. Alles wat ik nodig had! Het is vast geen identieke replica van het originele recept, maar ik vind het alvast heerlijk.
Gember schillen of niet?
Een belangrijk, maar vooral persoonlijk debat is de discussie of je al dan niet je gember moet schillen. In principe hoef je gember niet te schillen. Spoel het stukje dat je gaat gebruiken goed af en snij in dunne plakjes. Je kan een klein beetje troebelheid krijgen door de schil maar dit proef je bijna niet. Heb je toch liever een helder drankje, dan schil je je gember best. Dit kan je met een keukenmesje doen, maar je kan de gember ook schillen met een koffielepeltje. Door de vele groefjes, deukjes en knobbeltjes op een gemberstukje is dat vaak het gemakkelijkst.
Voeg gerust kruiden toe zoveel je wil aan je warme gemberdrank. Probeer gemberpoeder, kurkuma, kardemom, steranijs, nootmuskaat, wat je maar in huis hebt om de smaak naar jouw voorkeur aan te passen. Ben je meer een zoetebek? Dan kan je ook voor volledig appelsap gaan en deze opwarmen. Heerlijk zoet en helend tegelijkertijd.
Ingrediƫnten
- 100 ml vers appelsap
- 1 klein gemberstukje ong. 1 bij 1 cm
- 1/2 de citroen
- 1 tl honing
- 1 tl kurkuma gemberpoeder, …
Instructies
- Kook water in een pannetje of in de waterkoker.
- Neem een grote mok en doe hierin het appelsap en vul aan met kokend water.
- Schil de gember en snij in kleine stukjes. Voeg bij de gemberdrank.
- Pers de citroen en doe samen met de honing en de kruiden (naar smaak) bij drank.
- Goed roeren en smullen maar!
Schol! X Ellen
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Ik vind het geweldig moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
Nog op zoek naar meer lekkere recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de hapjes-pagina voldoende inspirerende recepten waaronder verschillende lekkere drankjes.
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Vandaag brunch gedaan en deze waarnaar 1 van de aperitiefdrankjes, wat minder straf gemaakt. Viel goed in de smaak!
Al tientallen keren gemaakt. Een zeer zacht en lekker drankje.
De mensen die er van drinken vragen telkens meteen het recept!