Ga terug
+ servings

Gebakken cheesecake (burnt basque)

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.72 van 7 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 500 gram volle roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 ml Inex slagroom
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 20 gram bloem
  • 3 medium eieren op kamertemperatuur

Voor de topping:

  • 200 ml Inex slagroom
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 150 g verse frambozen

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Verfrommel een groot bakvel en verdeel het over een springvorm (diameter 20 centimeter*). Door het papier te verfrommelen kunnen we makkelijker in alle hoekjes. Zorg dat het bakpapier de hele bakvorm bekleed, gebruik anders twee overlappende vellen.
  • Doe in een grote kom de roomkaas en klop goed los zodat er geen klonters meer inzitten. Voeg de suiker toe en meng tot een egaal mengsel.
  • Doe in een kleine kom de bloem en voeg beetje bij beetje de slagroom toe voortdurend kloppend zodat er geen klontertjes ontstaan.
  • Voeg dan het roommengsel bij de roomkaas en meng alles onder elkaar. Voeg ook de vanille toe.
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop ze onder het deeg alvorens het volgende ei toe te voegen. Probeer niet al te veel lucht in het mengsel te kloppen want zo ontstaan er veel luchtbelletjes tijdens het bakken.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak op het onderste rek van je oven voor 30-40 minuten afhankelijk van je oven. De bovenkant mag donker goudbruin zijn en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig.
  • Laat de cheesecake minimaal 30 minuten afkoelen op een koelrek en plaats daarna in de koelkast, liefst een nachtje.
  • Haal de cheesecake een half uurtje voor serveren uit de koelkast. Werk af met de overige room die je opklopt met de suiker en verse frambozen.
  1. Oorspronkelijk recept komt van RecipeTin Eats
  2. TIP: voor een extra imposante cheesecake als pronkstuk op je feesttafel kan je het recept ook voor 12 personen maken. Dan gaat de taart op 220°C voor 45-55 minuten de oven in.
  3. Heb je een springvorm die groter is? Dan kan je die ook gebruiken, maar de baktijd wordt dan iets lager. Hou de taart goed in de gaten tijdens het bakken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!