Ga terug
+ servings

Pompoen salade met linzen en spinazie

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 2 kleine rode ui
  • 2 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 g linzen 1 groot brik Hak in Pak
  • 60 g pecannoten
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 60 g witte kaasblokjes
  • 200 g babyspinazie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd hem in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Pel de rode uien en snijd deze in partjes.
  • Leg de pompoenblokjes en rode ui op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, en bestrooi met de gedroogde tijm. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Rooster de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Doe de pecannoten in een kommetje samen met de ahornsiroop en meng goed. Kruid met zout. Schep de groenten de laatste 5 minuten een beetje aan de kant zodat je de pecannoten mee op de bakplaat kan leggen en rooster ze mee. Schep de noten meteen na het roosteren van de bakplaat want anders gaan ze erg kleven.
  • Open het brik linzen en spoel ze goed af in een zeef. Laat de linzen uitlekken en zet apart.
  • Doe in een grote kom onderaan de wittewijnazijn die je mengt met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng en voeg dan de spinazie toe en schep om. Voeg de geroosterde pompoen en uien, linzen en witte kaasblokjes toe.
  • Hak de pecannoten grof en voeg deze toe aan de salade. Serveer meteen!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!