Ga terug
+ servings

Snel rijstpap recept (uit de oven)

Totale bereidingstijd 01uur:05 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.80 van 5 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rijst voor rijstpap
  • 1 liter melk
  • 10 tal draadjes saffraan
  • 1 zakje vanillesuiker

Om af te werken/te serveren

  • 100 ml slagroom optioneel
  • bruine suiker

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem grote ovenschaal met hoge zijden en beboter deze in.
  • Doe de rijst, melk, saffraan en vanillesuiker samen in een grote ovenschaal. Roer alles goed door met een garde.
  • Neem twee laagjes aluminiumfolie en dek hiermee de ovenschaal goed af. We willen geen gaten, zodat de stoom mooi in de ovenschaal blijft.
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de rijstpap gedurende 50-60 minuten. Roer het mengsel na 15 minuten door, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Herhaal deze stap rond het half uur nog een keer.
  • Controleer na 50 minuten of de rijst gaar en de pap romig is. Als het nog te vloeibaar is, laat het nog enkele minuten verder garen. Merk je dat de rijst al gaar is maar je toch nog te veel melk in je rijstpap hebt? Haal de aluminiumfolie er dan af en laat zo even verder bakken.
  • Haal de rijstpap uit de oven en laat even afkoelen. De pap zal nog verder indikken terwijl hij afkoelt, dus de rijstpap is nog een beetje vloeibaar als hij uit de oven komt.
  • Serveer de rijstpap natuur met bruine suiker, of doe er wat opgeklopte room onder voor een extra fluweelzachte textuur. Ga eens voor een meer atypische topping zoals speculaascrumble en speculaaspasta of een frambozencoulis met geroosterde hazelnoten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!