Nog op zoek naar een easy peasy kersthapje? Kokerellen to the rescue! Deze zalmmousse is smeuïg, pittig en romig tegelijkertijd. En het allerbeste nieuws? De werkwijze is slechts één stap en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig.
Een goed aperitiefhapje zet de perfecte toon voor de gehele avond. Maar dit wil daarom niet zeggen dat je uren moet liggen ploeteren in de keuken. Als je het mij vraagt, geniet jij (en je gasten) des te meer van het feestje als je zelf ook lekker kunt relaxen en kletsen. Deze zalmmousse past dan ook perfect in dit plaatje.
Eenvoudiger als dit wordt het dan ook niet. Doe de gerookte zalm samen met wat sojasaus, roomkaas en sesamzaadjes in een blender of mix met de staafmixer en je krijgt een fluffy vulling perfect voor op toastjes, komkommerschijfjes of crackers. Wil je een extra volle smaak geven aan je mousse? Rooster dan je sesamzaadjes even op voorhand om de smaak van de zaadjes nog veel meer naar boven te laten komen. So guud!
Zoals gezegd kan je deze mousse prima als beleg gebruiken, maar als dip zou hij ook zeker niet misstaan. Serveer met wat (zelfgemaakte) kaasstengels of een heleboel gesneden groenten en je bent klaar om te starten. Maak het geheel helemaal af door er wat geroosterde sesamzaadjes over te strooien, wat paprikapoeder en een fijn toefje dille. Kerstsfeer alom!
Smakelijk!
Ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels roomkaas met kruiden
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel sojasaus
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender of maal fijn met de staafmixer.
- Proef of de mousse nog wat peper nodig heeft (zout zal zeker voldoende zijn) en kruid af.
- Serveer als dip met crackers of rauwkost of beleg wat toastjes royaal met de zalm mousse. Strooi eventueel nog wat sesamzaadjes bovenop.
Dat is nog eens makkelijk en lekker!