Een heerlijke pasta, slechts een kwartiertje werk en maar 1 pan om af te wassen? Dat moet ik uittesten dacht ik bij mezelf! Gelukkig maar, want zo’n top zomergerechtje kan ik echt niet voor mezelf houden. Een frisse, creamy pasta met maar een handvol ingrediĆ«nten waar je heerlijk van zal kunnen smullen!
Eenpotspasta, een genot om te eten en om af te wassen
Ik zag de eenpanspasta regelmatig voorbij komen op Pinterest en vond het idee meteen intrigerend. Geen pasta koken en een sausje maken, maar gewoon alles tezamen in Ć©Ć©n pan zwieren en wachten tot alle heerlijke smaken zich met elkaar vermengen. En missie geslaagd, de smaak van deze eenpotspasta met tomaat is zo licht, fris en kruidig, nog beter dan ik had durven hopen.
Je maakt deze pasta zelf zo eenvoudig of uitgebreid als je zelf wil, maar op een warme zomerdag moet je met dit receptje maar minimale tijd in de keuken spenderen en kan je des te meer genieten van een lekkere maaltijd in de zon. Wil je toch wat extra? Wat dacht je van gebakken spekblokjes of kippenreepjes toe te voegen? Of doe er wat olijven, zongedroogde tomaten of nog meer verse kruiden bij.. Keuze genoeg!
Waarschijnlijk heb je alles al in huis voor deze eenpotspasta met tomaat, dus zet hem zeker eens op de menu. De hoeveelheden kan je naar eigen smaak aanpassen, maar zorg er wel voor dat de pasta/water ratio juist afgemeten wordt. Het mengsel zal er misschien net wat lopender uitzien dan je gewoon bent van een sausje. Maar wees gerust, de combinatie van het zetmeel in het water en de toevoeging van de kaas zorgt ervoor dat de saus lekker aan de pasta blijft kleven en heerlijk creamy wordt bij afkoelen. Ik ben alvast helemaal verkocht en ik ga zeker nog experimenteren met andere variaties op deze eenpotspasta met tomaat in de toekomst. Dus stay tuned! ;)
Ingrediƫnten
- 350 gram lange pasta
- 800 gram kerstomaten
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- verse basilicum
Extra smaakmakers (optioneel)
- chilikruiden
- oregano
Instructies
- Snij de tomaten in blokjes, de ui in fijne ringetjes en de knoflook in schijfjes.
- Doe alle ingrediƫnten in een grote pot samen met 1 liter koud water.
- Zet op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Kruidt af met peper en zout en eventueel de chilikruiden en wat oregano naar smaak.
- Kook tot de pasta gaar is en het water goed genoeg verdampt is. Dit duurt meestal wat langer dan de kooktijd op de verpakking, aangezien de saus wat dikker is dan gewoon water.
- Schep de kaas onder de pasta en werk af met de basilicum.
Smakelijk!
Heel lekker!
Vraagje: het bouillonblokje? wat neem je daarvoor? groentenbouillon?
Ik nam groentenbouillon!
Heb net de pasta gemaakt en gegeten, echt een toppertje van jewelste voor elke pastaliefhebber. Zeker een aanrader!!!!
JEEEEJ! :)