Havermout is nog altijd een van mijn favoriete ontbijtjes. Ondanks dat ik zo’n heerlijk warm stomend kommetje heerlijk vind voor in de winter, zoek ik in de zomer liever naar frissere manieren om mijn ontbijt te maken. Daarom deel ik vandaag met jullie dit heerlijk zomers havermoutontbijtje, dat ook wel “overnight oats” genoemd wordt. Een gemakkelijk versie van de havermoutpap, maar dan met wat zuivel en zonder te koken!
Overnight oats in een handomdraai
Voor deze overnight oats hoef je in de ochtend helemaal niets te doen! Het werk als je het dan al werk kunt noemen gebeurt namelijk de avond op voorhand. Het enige wat je nodig hebt is een kommetje en een lepel om mee te roeren, kan het nog gemakkelijker dan dat? ;)
Je voegt de melk, met de yoghurt of kwark en de havermout samen in een kommetje. Daarna doe je er nog allerlei smaakjes bij die je zelf heerlijk vindt. Hieronder geef ik je alvast wat lekkere en gemakkelijke opties. Dan zet je alles een nachtje in de koelkast en ’s ochtends staat je heerlijk voedzaam ontbijtje voor je klaar!
Je kan deze “overnight oats” zelf zo veel naar je eigen smaak aanpassen als je wil. Hou je van een dikkere consistentie, dan voeg je wat meer yoghurt toe. Hou je van wat loperiger, doe er dan wat meer melk bij. En met fruit, kruiden en andere toevoegingen kan je natuurlijk ook eindeloos variĆ«ren! Wat is jouw favoriet? ;)
Ingrediƫnten
Red berry oats
- 125 ml melk
- 125 gram yoghurt Griekse, magere, kwark, …
- 30 gram havermoutvlokken
- 100 gram bevroren rood fruit
- 1 theelepel honing
Chocoloco banana oats
- 125 ml melk
- 125 gram yoghurt Griekse, magere, kwark, …
- 30 gram havermoutvlokken
- 1 banaan
- 1/2 de theelepel cacao ongezoet
- 1 theelepel honing
Apple pie oats
- 125 ml melk
- 125 gram yoghurt Griekse, magere, kwark, …
- 30 gram havermoutvlokken
- 1 appel
- 1 eetlepel rozijnen
- 1/2 de theelepel kaneel
- 1 theelepel honing
Instructies
Red berry oats
- Doe alle ingrediĆ«nten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast. Werk ’s ochtends eventueel af met wat blaadjes munt en een paar verse fruitjes.
Chocoloco banana oats
- Snij de banaan in hapklare stukjes. Doe alle ingrediƫnten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast. Optioneel: wat kokosschilfers erbij maakt dit nog lekkerder!
Apple Pie oats
- Snij de appel in hapklare stukjes. Doe alle ingrediƫnten tesamen in een kom of potje. Dek af met plastiek folie of deksel en zet een nachtje in de ijskast.
Wat is jullie favoriet van deze overnight oats?
Smakelijk!
Kan je deze bv op zondag maken om dinsdag op te eten?
Hoi Bianca,
Ik was met vakantie dus heb dit berichtje nu pas gezien. Dat kan! Je kan ze gekoeld tot wel 4 dagen bewaren. :-)
Groetjes,
Ellen