Winter is coming (ben ik de enige die op het nieuwe seizoen van Game of Thrones aan het wachten is?!)… Hoog tijd om wat meer soep op het menu te zetten! Aangezien de pompoen weer overal opduikt, leek me het de ideale gelegenheid om een recept voor pompoensoep te bedenken. Deze variant, de Oosterse pompoensoep met pinda heeft een verrassende smaak en is oh zo hĆ©Ć©rlijk!
Als er een ingrediƫnt is dat mij aan de winter doet denken, dan is het gember. Niet alleen een hartverwarmend gembertheetje (perfect om elke verkoudheid meteen de mond te snoeren trouwens), maar ook in hartige gerechten past het heerlijk en geeft het een kruidige toets. Samen met verse look en een gesneden uitje heb je de perfecte basis voor een winters soepje, zoals deze Oosterse pompoensoep.
De verrassing van dit gerecht zal waarschijnlijk de pinda zijn, die we in de vorm van pindakaas toevoegen. Dit is geen overheersende smaak, maar geeft echt meer body aan de soep. I love it! Als je ook van pindakaas houdt, dan weet je gewoon dat dit lekker zal zijn, toch?! Meer dan de pindakaas en wat sojasaus aan het einde toevoegen aan de soep hoef je absoluut niet te doen. Klaar is kees, je kan met je voeten onder tafel van deze heerlijke soep genieten.
Ingrediƫnten
- 1 Butternut pompoen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 stukje gember*
- 2 bouillonblokjes
- 1 el sojasaus
- 2 el pindakaas
Toppings (optioneel)
- chilisaus
- gebakken ui
- sesamzaadjes
- kokosroom
- pompoenpitjes
Instructies
- Pel en snij de look, ui en gember fijn.
- Zet een grote soeppot op laag vuur en stoof in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg dan de gember en look toe en bak zo’n 3 minuten mee.
- Schil ondertussen de butternut pompoen en snij in gelijke stukken (niet al te groot, dan koken ze sneller).
- Doe de pompoen mee in de pot en voeg ook de bouillonblokjes en 1,5l kokend water toe. Laat de soep voor 30 minuten koken tot alles gaar is. Voeg de sojasaus en pindakaas toe op het eind.
- Mix de soep met een staafmixer of blender.
- Serveer de soep met toppings naar keuze.
Smakelijk!
Hemelse combinatie, zeker met wat kokosmelk erbij. Bedankt voor dit verrassend zalige recept!